ДЕЦА ЗАЛЕСИХА ДВОРА НА "БОДРА СМЯНА"

НОВИНИ

Декоративни дървета, храсти и многогодишни цветя бяха залесени в двора на целодневна детска градина №8 - “Бодра смяна” в Добрич.


Родители и техните деца дадоха живот на растенията на обновена тревна площ в учебното заведение. В прекрасната инициатива, която е в рамките на проекта “Моят красив Добрич започва от детската градина”, се включи и началникът на дирекция “Образование” Нейчо Нейчев. Подобни прояви на 5 ноември, обявен за Ден на чисто и приветливо дворно пространство, имаше и в още 5 детски градини с номера 18, 24, 25, 26 и 29.
Пред медиите родителите разказаха, че редовно разхождат децата си из природата и ги учат как да я опазват. Малчуганите споделиха, че не за първи път дават живот на дръвчета и цветя, както и че обичат да се грижат за тях и да наблюдават как растат.
Припомняме че, проектът се реализира от сдружение “Добричко училищно настоятелство” и е финансиран от община Добрич.
Талантливите деца от група IV “б” - “Пеперуда” в ЦДГ №8 подобриха настроението на гостите с прекрасни песни за опазване на околната среда. Лъчезарните деца от III “а” група – “Калинка” показаха завидни кулинарни умения пред родители и журналисти.
 

0 брой коментари


Вижте Детска градина "Бодра смяна" на по-голяма картаbodra-smyana.com on Facebook

Lost your password?