ЗВЕЗДА ВЕЧЕ НОСИ ИМЕТО НА ДЕТСКА ГРАДИНА „БОДРА СМЯНА”

НОВИНИ

Детското заведение изпраща абитуриентите си с отлични удостоверения и европейски карти
От днес – 1 юни – Деня на Детето, в небето вече грее звезда, която носи името Bodra smyana. Тя е в съзвездието Лира и е кръстена на Целодневна детска градина №8 „Бодра смяна” - град Добрич. Звездата е подарък от децата от група „Слънчице”, които на 3 юни за последно ще прекрачат прага на забавачницата и наесен ще бъдат първокласници. Тя бе вписана днес в универсален международен регистър на небесните тела, а утре официално ще бъде връчена на директора на детската градина Мария Христова в присъствието на гости от Националната асоциация на българските европейски клубове.


По време на тържествения ден децата от групата ще получат от гостите и своите карти за членството си в клуб „Европейски звездици” към ЦДГ №8. В него бяха проведени множество занимания през последната година, в които малките деца научиха интересна информация за страните-членки в ЕС. През 2009 те участваха и в създаването на Градина на Европа в двора на детската градина заедно с първият български еврокомисар Меглена Кунева.
По случай завършването си децата получиха и специален подарък от учебното заведение. Те участваха във фотосесия, заснета от архитект Биляна Гецова от Варна, която е сред най-известните родни фотографи. Професионалистката запечата слънчевите усмивки на децата в градския парк в Добрич и в Етнографския комплекс „Стария Добрич”. Чрез прекрасните снимки малчуганите ще си спомнят за хубавите моменти и приятелите си в детската градина.

 

0 брой коментари


Вижте Детска градина "Бодра смяна" на по-голяма картаbodra-smyana.com on Facebook

Lost your password?